TEVA: elindult a bérharc! Állítsuk meg a bérek romlását!

A TEVA dolgozói és szakszervezete munkában: elindult a bérharc! Első felvonásként a bérük vásárlóerejének megőrzését követelő dolgozók egy demonstrációt szerveztek a gyár melletti területen.

Miért túlóráznak kényszerből mérnökök is a soron? – a kérdésre minden dolgozó tudja a választ most a TEVA debreceni gyárában:

a dolgozók bére rohamosan veszít a vásárlóerejéből – a cég vezetése pedig nem tesz semmit.

Ebből az okból szerveztek egy nagy demonstrációt a helyi szakszervezet, a VDBSZ képviselői a gyár mellé: remélik, hogy ez felhallatszik a tulajdonosokig, és nem kell tovább menniük.

Annál is inkább indokolt lenne, hogy mielőbb lépjenek, mert a cég dollárban számol el, a bevétele jórészt dollárban is keletkezik. Azzal, hogy a munkavállalók béreit nem igazítják a gyorsan romló inflációs helyzethez igazodva, hogy nem igyekeznek kompenzálni a brutális, 35 százalék feletti drágulást, nem csak a saját dolgozóikkal szúrnak ki, hanem

ízléstelen hasznot realizálnak a munkavállalóik romló béreiből.

Ezt nem hagyhatjuk!

Reméljük, hogy rövidesen a TEVA dolgozói is sikerrel járnak, ahogy az EGIS munkavállalói is. Mert ahogy az EGIS-ben dolgozó kolléga megjegyezte:

„a munkabéke közös érdekünk!”

Mi a teendőnk, ha a munkahelyünkön is megvédenénk a béreinket?

  • Van a munkahelyen szakszervezet? Ha igen, keressünk kapcsolatot velük, ha nincs alakítsuk meg! A VDSZ egy több ágazatot is képviselő szervezet – itt érsz el bennünket!
  • Van a munkahelyen kollektív szerződés? Ha nincs, el kell érnünk, hogy legalább a munkavállalók 10%-a csatlakozzon a szakszervezethez: a kollektív szerződés olyan esély, amivel sok előny biztosítható!

Ne hagyd, hogy elolvadjon a béred! Keresd a szakszervezetet! Keresd a VDSZ-t!

Ha segítségre van szükséged, ha kapcsolatba szeretnél velünk lépni, kattints ide!