Se karácsony, se szilveszter? Segít a VDSZ, a szakszervezet!

Ha megállás nélkül dolgozni kell, nem csak az egészséget teszi tönkre – sokszor az emberi kapcsolatok is rámennek. Ebben a gyógyszeripari üzemben a szakszervezet sikeresen alkudott ki könnyítést a dolgozóknak. Hogyan csinálták?

„Van munkanap, van pihenőnap – év végén is bejárunk, se karácsony, se szilveszter” – magyarázza a váltott műszakban dolgozók problémáit Levente. Ez a munkarend bizony igénybe veszi a szervezetet – és a családra is terhet ró: a termelés folyamatos, be kell járni.

Egy ilyen munkarendben életbevágó lehet akár csak pár pihenőnappal több is. Na de hogy harcoljuk ezt ki?

A szakszervezet nem csak abban tud segíteni, hogy a béreink ne olvadjanak el a száguldó árdrágulással! Ha elegen léptek be, ha elegen fogtok össze, olyan közös célokat is el tudtok érni, mint a pihenőnapok számának növelése!

Mi a teendőnk, ha a munkahelyünkön is megvédenénk a béreinket?

  • Van a munkahelyen szakszervezet? Ha igen, keressünk kapcsolatot velük, ha nincs alakítsuk meg! A VDSZ egy több ágazatot is képviselő szervezet – itt érsz el bennünket!
  • Van a munkahelyen kollektív szerződés? Ha nincs, el kell érnünk, hogy legalább a munkavállalók 10%-a csatlakozzon a szakszervezethez: a kollektív szerződés olyan esély, amivel sok előny biztosítható!

Ne hagyd, hogy elolvadjon a béred! Keresd a szakszervezetet! Keresd a VDSZ-t!

Ha segítségre van szükséged, ha kapcsolatba szeretnél velünk lépni, kattints ide!