Akkus vagy? Akkus leszel? Most döntheted el a jövődet!

Mit szeretnél? Jó körülmények között, tisztességes bérezés mellett dolgozni vagy kiszolgáltatva, kizárólag a munkaadó igényei szerint hajtani?

Mert ez a választás!

Lehetsz akármilyen jó munkavállaló, kitűnő, pontos, megbízható, elkötelezett – nem fogják díjazni, ha nem tudod érvényesíteni az érdekeidet!

Az érdekeidet csak együtt tudjuk érvényesíteni: lépj be most a szakszervezetbe!

Nézzük, mi mindentől esel el, ha nem sikerül szakszervezetet alakítani a munkahelyeden!

  • Nem tudtok kollektív szerződést kötni: ebben olyan egyezségeket tudtok kötni a munkaadóval, amelyek lehetővé tennék, hogy évről-évre beleszóljatok a bérek alakulásába, a munkakörülményekkel kapcsolatos szabályozásokba, és még sok minden másba.

    Ha nincs kollektív szerződés, jó eséllyel rosszabb körülmények között fogtok dolgozni, mint mások! A VDSZ segít nektek megkötni és kialkudni egy jó megállapodást!
  • Jó eséllyel többet fogtok dolgozni, rosszabb, kényelmetlenebb munkarendben, mintha lenne szakszervezet: ez nem jó sem a családotoknak, sem az egészségeteknek.
  • Nem tudjátok kiharcolni a pótlékokat, juttatásokat, amiket összefogva ki tudnátok. Azaz kevesebbet fogtok keresni.
  • Nem tudtok bérről egyeztetni a munkaadóval – csak külön-külön. Összefogva lényegesen nagyobb bérfejlesztést tudnátok elérni, egyedül ez nem szokott működni. Ahol nincs szakszervezet, ott szinte mindig kevesebbet keresnek a munkavállalók.
  • Érdeked, hogy az egészség- és balesetvédelem terén ne csak a jogszabályilag előírt minimumot tartsa be a munkaadód, hanem amennyire csak lehet, óvja testi épségedet és egészségedet! A családodnak szüksége van rád! A szakszervezet ebben is segíthet.

A fenti néhány példa jól mutatja, hogy nem jutsz előre, ha nincs szakszervezet a munkahelyeden. Az akkumulátorgyárak most nyitnak országszerte: rajtad múlik, milyen lesz ezeken a helyeken dolgozni!

Jelentkezz nálunk: szakszervezetünk készen áll, hogy a munkahelyeden segítsünk nektek minden lépésben! Legyen az akkus munkahely biztonságos és jól fizetett!

Egyedül nem megy! Így csatlakozz hozzánk:

Ha érdekel részletesebben is, amit mondunk, ha kapcsolatba szeretnél velünk lépni, kattints ide!

Ha rájöttél, hogy megéri egy szerényebb gyorséttermi menü árából megvédened a magasabb béreidet, jobb munkakörülményeidet, akkor csatlakozz hozzánk, töltsd ki ezt a belépési nyilatkozatot!

Ha beléptél, azonnal segítünk: összekötünk a már létező alapszervezetekkel, vagy ha nincs még ilyen a munkaadódnál, mindenben segíteni fogunk, hogy egy újat alakíthass! Segítünk a lehető legjobb körülményeket kiharcolni a kollektív szerződés kitárgyalása során! Együtt elérjük, hogy a munkahelyeden a lehető legjobb körülmények között dolgozhassatok!

Együtt sikerülni fog! Csatlakozz a VDSZ-hez!